خانه مد- آیا تا به حال شده بدون اینکه قصد خرید داشته باشید،ویترین فروشگاهی شما را جذب کرده وبا زبان بی زبانی به شما پیشنهادهای گوناگون برای خرید دهد؟ ویا اینکه برعکس.... ؟!
بله این پنجره های بزرگ دقیقا میتوانند تصوری درست وشفاف از نحوه کار واجناس داخل یک فروشگاه را ارائه دهند و در واقع اولین عنصر تبلیغاتی هستند که در معرض دید همگان قرار دارند.
این پنجره ها برای اولین بار در مغازه ها حدودا در اواخر قرن18در لندن نصب شدند که در آن مقطع زمانی، سرعت در مصرف به شدت در حال رشد بود.
مغازه Retailer Francisیکی از اولین مکانهایی بود که به صورت آزمایشی پنجره های شیشه ای بزرگ در جلوی خیاطی خود نصب کرد.محل این خیاطی روبروی Charing Cross"صلیبcharing"قرار داشت.اگرچه این کار ابتدا توسط عده ای محکوم شد اما فروش بیشتر از طریق نمایش ویترین انکار ناپذیر بود ووی از کار خوددفاع وبه این شیوه ادامه داد.
واز آن زمان"Window dressing"یا " پشت شیشه گذاشتن" بین مغازه ها، فروشگاهها و بوتیکها رواج یافت.
به هر رو برای داشتن یک ویترین خوب باید از استعدادوتخصص هنری خود بهره گرفت وچهارچوب آن را همچون یک قاب نقاشی در نظر گرفت؛ که در آن می بایست عناصر بصری مانند خط، نقطه،سطح، رنگ و صدالبته نور را در یک ترکیب بندی چشم نواز کنار هم چیدمان کرد.
نورپردازی در کنار رنگ بندی مناسب و استفاده از متریال درست باید با تم اصلی لباسها هم سو باشد.
ترکیب بندی کلی ویترین بسته به موضوع می تواند خیلی شلوغ، تجمل گرایانه، پرابهت، ساده، خلوت، مینی مال و یا......باشد.حتی می تواند نوعی تعلیق در بیننده پدید آورد و او را به دنبال حس کنجکاویش به داخل مغازه بکشاند.
در طول زمان تزئین وچیدمان ویترین ها دستخوش تغییرات بسیاربوده؛ از نصب ساده لباسها در کادر این پنجره گرفته تا استفاده از متریال ارزان قیمت وبعضا دور ریختنی وحتی استفاده از تکنولوژی در این اواخر...
درجدیدترین نوع طراحی ویترین می توانیم به ویترینهای هوشمند اشاره کنیم.در این نوع طراحی شیشه ویترین تبدیل به یک صفحه نمایش بزرگ می شود.فایل های تصویری از داخل بروی شیشه ویترین نصب می گردند.این فایل ها می توانندحتی از نوع لمسی باشند، بدین معنا که افراد از بیرون فروشگاه فقط با لمس شیشه می توانند نیازهای اطلاعاتی اولیه خود را مرتفع سازند.
درهر صورت داشتن یک ویترین نوآورانه می تواند تفاوت قابل توجهی در فروش برای کسب وکار یک بوتیک را داشته باشد.ویترین این قدرت را دارد که به نوبه خود مشتریان را دور ویا آنها را وادار به ورود به فضای فروشگاه کند.
گردآورنده و مترجم: نغمه مسرور